Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Almapürés sütemény

2010.08.04

Hozzávalók:


  • A sütemény meghintéséhez

    díszítő szórócukor

  • A sütőforma kikenéséhez

    Rama Sütőmargarin

  • A töltelékhez

    2,5 dl tejszín
    3 levél zselatin
    1 üveg darabos almapüré (kb. 70 dkg)
    1 evőkanál reszelt narancshéj
    4 evőkanál narancslé
    1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
    fél teáskanál fahéj
    1 csomag vanília ízű pudingpor
    fél liter tej
    3 evőkanál kristálycukor
    3 evőkanál tojáslikőr
    5 dkg Rama Sütőmargarin

  • A tésztához

    20 dkg kétszersült

Elkészítés

A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. Az almapüré egyharmadát félretesszük, a maradék kétharmadot összekeverjük a narancshéjjal, a narancslével, a szegfűszeggel és egy csipet fahéjjal felmelegítjük. A beáztatott zselatint kinyomkodjuk és feloldjuk a keverékben.


A kapcsos sütőforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát vastagon kikenjük margarinnal. A kétszersültet keskeny téglalapokra vágjuk, kibéleljük vele a forma alját és oldalát. A meleg ízesített almapürét ráöntjük, lefedjük és egy-két órára hűtőbe tesszük.


3. A pudingport három evőkanál tejjel simára keverjük, a maradék tejet a három evőkanál cukorral felfőzzük, a pudingporos tejet hozzáadjuk és még egyszer felforraljuk, majd kihűtjük. A margarint a tojáslikőrrel elkeverjük és hozzáadjuk a pudingot. A kész krémet az almapürére kenjük, lesimítjuk és hűtőbe tesszük.


4. A tejszínt felverjük. A tésztát kivesszük a formából, a félretett almapürét a tetejére kenjük és a szélét körben tejszínhalmokkal díszítjük. A maradék fahéjat összekeverjük a díszítő szórócukorral és megszórjuk a sütemény tetejét.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.