Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karamellás diós kocka

2010.08.09

Hozzávalók:

15 dkg makadám- és pekándió, 30 dkg étcsokoládé (70 % kakaótartalommal), 15 dkg + 1 tk vaj, 39 dkg cukor, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 10 dkg liszt, 1-2 tk. citromlé, vajdarabka, sütőpapír

 

 

Elkészítés:


 

A makadám- és a pekándiót éles késsel vagy robotgéppel durvára aprítjuk. Az étcsokoládét nagyobb darabokra tördeljük, és 15 dkg felkockázott vajjal együtt forró vízfürdőben megolvasztjuk. A csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral együtt hozzáadunk 24 dkg cukrot, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Végül lazán beleforgatjuk a lisztet meg a makadám- és a pekándiót. Egy 24 x 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. Belesimítjuk a tésztát és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. A sütőből kivéve a kerettől óvatosan elválasztjuk, és kihűtjük. Kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Közben a maradék cukrot 1 tk. vajjal meg a citromlével szép aranybarnára karamellizáljuk, és a süteményen azonnal elosztjuk. Egy vajdarabkán végighúzott késsel a karamellmázba 16 részes négyzethálót rajzolunk. Így a karamell megszilárdulása után a süteményt kenyérvágó késsel könnyen kockákra darabolhatjuk

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.