Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mini isler

2010.09.04

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 1 üveg mandula aroma
  • csipetnyi só
  • 1 dl tej
  • ragasztáshoz savanykás (piros) lekvár
  • bevonat: 20 dkg (bevonó) étcsokoládé

Elkészítés:

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amelyet folpackba csomagolva a hűtőszekrénybe teszünk és 2 órát pihentetünk.
  2. A tésztát enyhén lisztezett deszkán 3 mm vékonyra kinyújtjuk, és kis (4-5 cm átmérőjű) korongokat szaggatunk belőle. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 175 fokon 12 perc alatt világosra sütjük. A korongokat rácson kihűtjük.
  3. Két-két korongot lekvárral összeragasztunk.
  4. A csokoládét vízgőzben felolvasztjuk (esetleg kevés olajjal vagy kókuszzsírral folyékonyabbá tehetjük). A korongokat az olvasztott csokoládéval bevonjuk.
  5. Ha a csokoládé megkötött, a kekszeket légmentesen záródó fémdobozba zárjuk és pár napig pihentetjük, hogy a lekvártól megpuhuljanak. Így lezárva, hűvös helyen sokáig eláll és puha marad.

     

     
     

    Mini isler

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.