Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Muffinszellemek

2010.10.12

Ijesztegető szellemek díszítik a muffinokat, amelyeket tojáshabból készítettünk el.


Hozzávalók: 1 adag kakós muffin, 1-2 adag tojáshab (egyszerű habcsók), 1-2 kocka csokoládé

 


Az alaprecept leírása szerint a hozzávalókból készítsük el a kakaós muffint. A receptben megadott hozzávalókat dolgozzuk össze, és fehér muffinpapírral bélelt muffinformába kanalazzuk bele a tésztát. A tésztát elég a forma 3/4 ?ig kanalaznuk, mert a tészta sütés során szépen felemelkedik. A muffintésztát előmelegített sütőben, 180 ?C-on, 15-20 percig süssük. Ekkor a tészta még nem sült át teljesen, azt a habbal fogjuk készre sütni. Sütés után vegyük ki a sütőből, amit hagyjunk bekapcsolva. A muffint természetesen más recept alapán is elkészíthetjük.
 

A muffinok tetején lévő szellemeket tojáshabból készítjük el. A hozzávalókat és a pontos elkészítését megtalálhatjuk az alaprecepteknél, az egyszerű habcsók leírásánál. A friss, szobahőmérsékletű tojásfehérjéket a porcukorral és egy csipet sóval, robotgéppel verjük kemény habbá. A hab akkor lesz jó, ha a habverőn megáll a hab.
 
A habzsák végébe ne helyezzünk el díszítőcsövet, hanem hagyjuk szabadon, így nagyobb adagban tudjuk majd kinyomni a habot. A habzsák száját hajtsuk félig vissza, és a habot kanalazzuk a belsejébe. A zsák száját hajtsuk vissza, a habot a kezünkkel óvatosan húzzuk a díszítőcső felé, és a hab fölött csavarjuk meg a zsákot.
 

A félig megsült muffinok tetejére készítsük el a szellemeket. Ehhez a habzsákból nyomjuk a muffinok tetejére a habot. A habot a muffin tetején bőven adagoljuk, terítsük szét a habot rajta, majd a habzsákot felfelé húzva, a habot vékonyítsuk el. Így akár különböző méretű, és változatos alakú szellemeket készíthetünk.
 

A muffinokat tegyük vissza a sütőbe, és még 5-10 percig süssük, majd a sütőben hagyjuk kihűlni. A tojáshab nem fog teljesen kiszáradni, da a külső rétege kissé megszilárdul. Ezután 1-2 kocka csokoládét vízgőz felett olvasszunk meg, és a csokoládéból egy fogpiszkáló segítségével rajzoljunk szemeket és szájakat a szellemekre.
Ötlet:
A muffinok számától, méretétől és a szellemek nagyságától függően a tojáshabból két adagra is szükség lehet. Először azonban érdemes egy adagot elkészíteni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.