Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Zserbó

2010.09.04

Tészta : 85 dkg liszt, 1/2 tk sütőpor, 60 dkg margarin, 12.5 dkg cukor,   3 tojás, 2.5 dkg élesztő, kb. 2.5 dl tej.

 

Töltelék : lekvár, 30 dkg dió, 30 dkg kristálycukor

 

Kevés tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a margarinos liszthez és jól összedagasztjuk. A többi tejet csak fokozatosan gyúrás közben adjuk a tésztához. Egyszerre soha ne öntsétek az összes tejet a masszához!

 

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A tölteléket pedig 3 egyenlő részre osztjuk.

 

Egy adag tésztát kinyújtunk, megkenjük lekvárral és megszórjuk egy adag cukros dióval.

Ezt így rétegezzük a 4 tésztával. A felső tésztát lehet egy kicsit nagyobbra nyújtani, hogy befedje a többit.

1 órát kelesztjük, majd sütjük.

180 fokon, kb. fél óra sül készre.                                             

Szigorúan kihülés után vonjuk be csokival.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.